Districtsnieuws

Uitnodiging Indonesiadag op zaterdag 1 oktober 2022

Het Congrescentrum “Kumpulan” op het landgoed Bronbeek te Arnhem zal op 1 oktober 2022 het decor zijn van de Indonesiadag georganiseerd door de Interland Commissie Nederland – Indonesia.

Het eeuwenlange verblijf van Nederland in de Archipel heeft er voor gezorgd dat vandaag de dag nog altijd vele Nederlanders op de één of andere wijze een binding met Indonesia hebben. Een land met een jonge, omvangrijke en ontwikkelende bevolking, toonaangevend in ASEAN. Het wordt gezien als een gepaste kandidaat om te worden opgenomen in het rijtje BRIC-staten en de G-20 vergadert in dit jaar op het eiland Bali. Met een geavanceerde economische ontwikkeling en een geraamde economische groei van 5,3 % voor 2022, heeft Indonesië de ambitie uitgesproken in 2045 tot de vijf meest toonaangevende landen in de wereld te behoren, een duidelijke stip aan de horizon.

Gezien de historische band tussen de beide landen en gebaseerd op de algemene doelstellingen van Rotary International beoogt de ICC Nederland-Indonesia in algemene zin de vriendschapsrelaties tussen clubs en leden van de zeven Nederlandse districten met de clubs en leden van de twee districten van Indonesia te bevorderen. Een ander zwaartepunt van het ICC beleid is het faciliteren van projecten als platform tussen Nederlandse en Indonesische Rotary Clubs en/of Districten.

De onderstaande sprekers van de dag zullen een aantal actuele aspecten van de huidige situatie in Indonesië belichten. En in de break-out sessies wordt u nader geïnformeerd over de lopende gezamenlijke Rotary projecten in Indonesië.

De sprekers zijn:

  • De huidige ambassadeur van Indonesia Z. Exc. de heer Mayerfas opent de bijeenkomst.
  • Gerard A. Persoon, Emeritus Hoogleraar Culturele Antropologie: De veranderende positie van de ‘inheemse volken’ in Indonesia.
  • Edith Trieblinig, Stg. Programma Uitzending Managers-coördinator Indonesia: Wat doet PUM en wat doet PUM in Indonesia.
  • Youetta de Jager, Ink. Vz ICC Ned – Ind : Vraagstukken oplossen doen we samen.
  • Break-out sessies:
    • Stg. RWG: Rotary Leprazorg project samen met de Lepra Stichting, Pelkrim project samen met RC Yogya Tugu.
    • RC Groningen: Status Hariti project met RC Yogya.
    • Andreas Tan: Project Kinderboeken over hygiëne en gezond leven voor kinderen in Oost Indonesia.
    • RC Huizen Gooimeer: EndPlasticSoup initiatieven in Indonesia.

 

Meer informatie: https://www.rotary.nl/d1550/nieuws/archief/2022-2023/indonesie-dag-2022/

Hoe rechtvaardig is duurzaamheid?

Op zaterdag 24 september a.s. organiseert Vocational Service het seminar “Hoe rechtvaardig is duurzaamheid?”

Een intrigerend seminar waarin sprekers Ronald Hünneman, Merijn Tinga en Rotarian Erik Lammerts van Bueren je uitnodigen om, na hun aansprekende inleidingen, met elkaar in debat te gaan over duurzaamheid en hoe rechtvaardig is dat nu?

Ook Rotaracters leveren vanuit hun perspectief een actieve bijdrage aan deze dag. Na de lunch worden de discussies voortgezet en gaan we met elkaar onderzoeken welke actieve bijdrage wij als Rotarians kunnen leveren aan een duurzame wereld en samenleving. Ook is er de mogelijkheid een workshop te volgen hoe je praktisch invulling geeft aan Vocational Service in je club.

Noteer de datum of beter nog meld je NU aan via deze LINK

Meer informatie: https://www.rotary.nl/d1550/nieuws/archief/2022-2023/duurzaamheid-rechtvaardig/

Loterij EPN D1550

Scan de QR-code om

€ 5,- te betalen voor Loterij EPN D1550.

Gebruik de Camera App op je telefoon.

De QR-code is geldig tot 14 maart 2024.

Of klik hier.

 

 

Inspiratiedag 1 oktober 2022

We nodigen je van harte uit voor deze Rotary Inspiratiedag en kijken er naar uit om je te ontmoeten in Het College in Weert. 

Op 1 oktober 2022 is op Het College in Weert de Inspiratiedag van District 1550, de districtswerkdag in een nieuw jasje. Een uiterst informatieve dag met een uitgebreid aanbod aan workshops.

Het belooft een zeer inspirerende dag te worden voor alle clubbestuurders, commissievoorzitters, nieuwe leden en overige geïnteresseerden. Je ontmoet leden van andere clubs en je hoort welke projecten andere clubs organiseren. Ook is het de uitgelezen kans voor onder andere nieuwe leden om kennis en informatie te vergaren.

Na de ontvangst en plenaire opening volgt er een breed aanbod van workshops over de actuele thema’s die spelen binnen Rotary en ver daarbuiten. Kies vier van de 22 workshops die jouw interesse hebben en jou aanspreken. Alle workshops bestaan uit een deel informeren en vervolgens het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Aan deelname aan de dag zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en inschrijven.

Botary Maas en Waal 2022

Botary is een roeiwedstrijd tussen serviceclubs en vindt plaats in het land van Maas en Waal. Het is geen gewone roeiwedstijd. Er wordt geroeid in professionele 8-persoons kuikensloepen; dit vereist de juiste roeitechniek in combinatie met teamwork en sportiviteit.

Botary is Fellowship! Als roeier vorm je een hecht team en samen deel je een onvergetelijke ervaring. Ook andere leden uit je club ervaren een sensationele dag: het aanmoedigen van het eigen team, het toejuichen van clubleden langs de kant of vanaf meevarende boten… Veel clubs maken daarom van Botary ook een familie- dag. Bovendien ontmoet je op deze dag vele mensen uit andere clubs waardoor de dag volop in het teken van verbinding staat.

Botary is competitief én verbroederend! Elke club heeft maar één doel voor ogen: strijden voor de hoofdprijs. Tegelijkertijd weet iedereen dat de hoofdprijs altijd naar een Goed Doel gaat. De winnaars van die dag zíjn dan ook de prijswinnende goede doelen!

Botary is 50% kans op een prijs! Dit jaar roeien elf teams mee uit de regio Maas en Waal, uit andere delen van D1550 en zelfs uit twee andere districten! Zo is het een landelijke evenement geworden. De prijzenpot bestaat uit vijf prijzen waardoor de kans vrij groot is dat een team één van de prijzen wint voor het eigen ingebrachte goede doel.

Ben je geïnteresseerd?

Kom kijken en moedig de deelnemende teams en fellow Rotarians aan! Locatie: De Korenmolen – Bovendijk 6, 6627 KT Maasbommel

Meer informatie: www.botary.nl

Deel dit via: