Voorwoord

Beste Rotarians en Rotaracters van district Zuid-Holland,

Op 28 januari vierden wij in het Olympisch Stadion de start van de 5000 kilometer lange emmissieloze estafette. De bakfiets rijdt van club naar club door heel Nederland. Onderweg zetten de Rotaryclubs hun projecten in de schijnwerpers om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kracht van Rotary. Dit doen wij in het kader van de viering van 100 jaar Rotary in Nederland. In deze nieuwsbrief een impressie van de dag alsmede van de aansluitende feestelijke avond in het Internationaal Theater Amsterdam.

In het najaar is ons district aan de beurt om de etappe te fietsen. Alle clubs zijn al in voorbereiding met de plannen voor hun deel van de estafette. Ontzettend leuk om te zien hoe divers de activiteiten zullen worden. Tip: betrek zoveel mogelijk mensen. In diverse steden hebben bijvoorbeeld burgemeesters al een paar kilometers weggetrapt op de jubileum bakfiets. En een tip voor de organisatie van je event: zorg dat je het logistieke deel goed op orde hebt.

Van vieren naar steunen, want ook dat is volop aan de orde binnen de clubs. De humanitaire hulp aan de slachtoffers van oorlog gaat onverminderd door en de gezamenlijke inzet om zoveel mogelijk shelterboxen bijeen te brengen voor de slachtoffers van natuurgeweld loopt voortvarend. Dank aan alle clubs voor deze concrete en kordate actie. 

In deze nieuwsbrief verder aandacht voor Rotary meets Rotaract, het jeugdprogramma, vacatures, EndPlasticSoup-ambassadorclubs, hoe vraag je ook alweer een Global Grant aan?

Manja van de Plasse
Districtgouverneur  2022-2023 – district 1600

Deel dit via: