Voorwoord

De papieren versie van het Rotary Magazine valt bij ons allemaal rond 27 september op de deurmat. Wij als gouverneurs zijn heel benieuwd hoe jullie het maandelijkse digitale magazine en de papieren versie bevalt. Vertel het alsjeblieft aan onze District Media Commissie (media.comm@rotary-d1610.nl).

De afgelopen periode heb ik bij mogen dragen aan een aantal geslaagde evenementen en activiteiten zoals de tandemtocht van Rotaract Club IJsselmonde, het mosselfestijn van RC Roosendaal en de verkoop van fris bij de Citytrail door RC Walcheren. Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de Lange Strange tocht van RC Oostburg en de GO Classic van RC Goeree Overflakkee. Al deze activiteiten zouden er niet zijn geweest zonder de actieve deelname van Rotarians, Rotaracters en vrijwilligers. Ik geniet elke keer weer van de energie die er vanaf spat en ben dankbaar voor de gelegenheid die mij geboden wordt er bij te zijn.

Als je dan een activiteit organiseert kijk dan wel even of je het juiste logo gebruikt. Er zijn in de loop der tijd heel veel variaties op het wiel ontstaan maar uiteindelijk is er maar één logo. Je kunt hier een korte handleiding voor correct gebruik vinden. Door allemaal hetzelfde juiste logo te gebruiken creëren we meer eenheid, beseffen we dat Rotary meer is dan de lokale club en is onze impact groter.

Het moge inmiddels bekend zijn: in 2023 bestaat Rotary 100 jaar in Nederland. We gaan dat vieren door middel van een emissie-vrije estafette langs alle clubs en alle districten verspreid over het hele jaar. De start is in Amsterdam en het slot in Zeeland (van A tot Z). Zie hier. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen mee denken en doen in D1610. Deze werkgroep zal onder andere een “pitch” moeten ontwikkelen voor de opening van de festiviteiten in januari. Vandaar dat we nu al graag jouw aanmelding ontvangen bij DGE Anja Rijlaarsdam (gouv2023-2024@rotary-d1610.nl) of bij mij (gouv2022-2023@rotary-d1610.nl).

Op 24 oktober is het weer World Polio Day. Hoe mooi zou het zijn om juist dan een activiteit te organiseren? De jaarlijkse campagne voor de verkoop van End Polio Now-tulpen is weer van start, de eerste bestellingen zijn binnen. Denk bijvoorbeeld eens aan een project-verpakking en ga met de hele club bollen planten op een rotonde of in de tuin van een verzorgingstehuis. Bestellen kan via de secretaris van de club of via endpolionowtulp.nl. Wacht niet te lang want ze moeten wel voor de vorst de grond in.

Iedereen heeft dromen, laten we ook in oktober er met elkaar voor kiezen ze waar te maken: Imagine Rotary!

Corine den Baars-Alberts,
Gouverneur D1610 2022-2023

Deel dit via: