Maandbrief

Het voorjaar is in volle gang en dat geeft weer energie. En dat is maar goed ook, er komen nog diverse evenementen aan. Alle kans om ons te profileren als People of Action!

Samen maken we het verschil
Op 13 mei is de Districtsconferentie, ofwel DisCon, in het Franciscus Huis Weert. Het thema is ‘Samen maken we het verschil’. De nieuwe districtscommissies presenteren zich evenals de jaarstudenten die dit jaar in ons district zijn. De opbrengst van de loterij voor EndPolioNow wordt bekend gemaakt en natuurlijk ook wie het kunstwerk ‘Imagine one’s dream’ mee naar huis mag nemen. Dat zal ik gaan missen; het kunstwerk is mee geweest bij al mijn clubbezoeken.

Ook zijn prijzen te winnen met een pitch, zie hieronder, en hebben we een prachtige afsluiting van ons programma. Entertainer Richard de Hoop geeft ons allemaal een inspirerende boodschap mee waarbij hij muziek als metafoor gebruikt voor samenwerking.

Graag uiterlijk 7 mei aanmelden via onderstaande knop

Bekijk hier de video over de DisCon 2023.

Pitch je project
Er zijn prijzen te winnen van € 1.000,- plus € 10,- per uitgebrachte stem tijdens de DisCon. Deze prijzen zijn bedoeld voor clubprojecten met het thema ‘economische en sociale ontwikkeling’ die tijdens de estafette worden gepromoot of uitgevoerd. Meer informatie en indienen van jouw aanvraag via onderstaande knop

100 jaar Rotary Estafette
De estafette bij de viering van 100 jaar Rotary in Nederland is in volle gang. Er zijn inmiddels mooie ervaringen opgedaan in Noord-Holland en Midden Nederland, kijk maar eens op FB 100 jaar Rotary NL.
Ons district is aan de beurt vanaf 20 augustus als de bakfiets vanuit Huissen arriveert in Elst. Op 14 oktober is onze laatste etappe van Culemborg naar Rotterdam. Eind dit jaar is de finish in Zeeland waar een speel- en voedselbos wordt aangelegd. Dit wordt gefinancierd uit de verkoop van de 100 jaar Rotary in Nederland puzzel. Te bestellen via Rotarypuzzel.
Voor alle clubcoördinatoren is er een online informatieavond op dinsdag 25 april. Heb je ook interesse? Meld je dan aan via gouv2022-2023@rotary-d1550.org.

1.000 bicycles
Een van de mooie acties, die perfect passen bij onze estafette, is van RC Rijk van Nijmegen. Al tijdens de start van de estafette op 28 januari in Amsterdam promootten zij hun project 1.000 bicycles. Voor € 150,- doneer je een fiets die in Afrika het verschil kan maken voor bijvoorbeeld toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en werk en inkomen. 

The Green Wall Een ander project dat prachtig aansluit bij onze estafette en het planten van een bos is ‘The Green Wall’. Vanuit Vlaanderen is de ondersteuning van dit project gestart. Doel is door het planten van een groene corridor die zowel positief effect heeft op het klimaat als op de lokale economische en sociale ontwikkeling door de hele gemeenschap te betrekken. Inmiddels is vanuit ons district al RC Meierijstad aangehaakt. De wens is dat ook een Limburgse club deelneemt.

10 juni informatieochtend jeugduitwisseling
Vorige maand noemde ik al het Handicamp en de RYLA. Deze keer maak ik reclame voor de jeugduitwisseling. Op zaterdagochtend 10 juni is er van 10 tot 12 u een online informatie­bijeenkomst. Daar kom je alles te weten over alle soorten uitwisselingsprogramma’s voor de jeugd. Kijk voor de informatie en aanmelden via onderstaande knop

Tot slot
Tot 1 mei kun je nog kans maken op het kunstwerk van Darren Jones ten bate van EndPolioNow. Scan de code nog een keer en schenk € 5,- aan het goede doel. En kom dan 13 mei in Weert kijken of jij er met het kunstwerk vandoor gaat. Graag tot dan!

 

Joke Jongeling
District Governor 1550 Zuidoost-Nederland 2022-2023

Deel dit via: