Beste Rotarians in District 1610,

We zijn al een paar weekjes onderweg in 2022, maar alsnog wens ik u alle goeds toe voor het komende jaar.

Het nieuwe jaar wordt opnieuw één met onbekende uitdagingen. Eén ding is zeker: de laatste loodjes in lockdown- en pandemietijd wegen het zwaarst, toch zeker voor onze mentale gezondheid en ons incasseringsvermogen.

Nu ben ik van nature niet iemand die bij de pakken gaat neerzitten.
Positiviteit is immers iets wat je zelf kunt aanwakkeren.
Dus let’s go, met positief nieuws waar je als club ook nog eens je voordeel mee kan doen. Juist nu!

We beginnen het jaar met een leuke uitdaging.
De District Leden Commissie (DLC)  heeft onlangs een wervelende workshop “Ledenwerving” gegeven. Er werd die avond een Pilot aangekondigd onder de naam “BRUIS”. Alleen al de naam wekt verwachtingen!
Door middel van monitoring, bijsturing en uitwisseling van kennis en successen gaat de DLC, bepaald niet vrijblijvend, 3 jaar lang met de pilotclubs aan de slag om nieuwe leden aan te trekken en vast te houden. Dat het gelijk na de workshop is gaan borrelen en bruisen bij de deelnemers is wel zeker, want inmiddels heeft de commissie al volop aanmeldingen gekregen van clubs die mee willen doen aan de Pilot. Spannend wat dit de komende jaren zal opleveren! Delen is vermenigvuldigen, dus natuurlijk zullen we via de nieuwsbrieven openhartig communiceren over het verloop van dit traject.

Verder doet het mij plezier te kunnen melden dat er meerdere online workshops op de rol staan die u nog tegoed had nadat de Inspiratiedag in november moest worden gecanceld.
Elke maand komt een andere workshop aan bod, telkens op een donderdagavond van half 8 tot kwart over 8 en telkens met een expert op zijn/haar terrein.
Over de eerste 2 aankomende workshops leest u meer in deze nieuwsbrief. Wees erbij, want u ziet wel wat het heeft opgeleverd voor de clubs die meededen aan de workshop “Ledenbeleid”.

Ik eindig met een oproep aan alle Club Community commissies om hun serviceproject in te dienen als kanshebber voor één van de Regio Awards. De winnaars worden beloond met een mooie financiële bijdrage aan het ingezonden project en natuurlijk met de eeuwige roem op het podium tijdens de Discon op 21 mei. Ook hierover meer in deze nieuwsbrief.

Als districtsteam zien we het als onze missie clubs te verbinden, te informeren, te faciliteren en te stimuleren om datgene te doen waar Rotarians zo goed in zijn: Doing Good in the World. Ik hoop dat u uit deze nieuwsbrief meerdere elementen kan vertalen naar positieve impulsen voor uw club. Ik wens u daarbij veel leesplezier.

 

Hartelijke groet,

Henriët Dees