ROTARY HELPT OEKRAÏNE

De zeven Nederlandse gouverneurs maken zich ernstig zorgen over de humanitaire ramp die zich voltrekt in de Oekraïne. Duizenden mensen op de vlucht op zoek naar huisvesting en hulp. Zowel in Polen als Hongarije komen ontredderde vluchtelingen binnen. Er ontstaat een enorme hulpvraag.

Daarom hebben we besloten om gezamenlijk met onze Districten en de Nederlandse Rotary Clubs actie te voeren voor hulp aan Oekraïne. We gaan bijvoorbeeld samenwerken met de Rotary Districten rondom Oekraïne die directe humanitaire en medische hulp bieden aan de vluchtelingen. Daarvoor zijn er al contacten met onze collega Districtsgouverneurs in Polen en Hongarije.

Het bankrekeningnummer van Rotary in Nederland (NL34 ABNA 0436 1747 07) is open voor donaties. Elk district heeft in eerste instantie €5.000,- toegezegd uit de districtsbegroting. We roepen alle clubs daarnaast op om ruimhartig te doneren.  (Donatie onder vermelding van ‘Rotary helpt Oekraïne’ en clubnaam).

De actie Rotary Helpt Oekraïne heeft inmiddels al meer dan €200.000 opgeleverd; donaties vanuit de clubs, maar ook van individuele leden. Rotarians trekken zich de gebeurtenissen in Oekraïne aan en willen helpen. Dat blijkt ook uit de vele acties en initiatieven die door verschillende clubs op de website RotaryHelptOekraine.nl zijn geplaatst. En dan te bedenken dat niet iedere club haar actie op de website zet. Indrukwekkend hoe wij als Rotary kunnen acteren naar aanleiding van deze humanitaire ramp.

De gouverneurs van de zeven Nederlandse districten hebben daarom besloten om een deel van het gedoneerde geld te besteden aan acties en initiatieven van clubs die voor de uitvoering financiële ondersteuning nodig hebben. De ondersteuning bedraagt minimaal €1000 en maximaal €5000. Indien je club hiervoor in aanmerking wil komen, nodigen wij je uit om dit kenbaar te maken middels het formulier op onze website. 

Bezoek onze website over onze hulpactie: Rotaryhelptoekraine.nl

Op deze website vind je de laatste cijfers van onze inzamelingsactie, acties en hulpvragen van Rotary Clubs. Meld hier ook de actie van jouw club aan, zodat we die mee kunnen nemen in het overzicht. Daarnaast vind je er informatie over hoe jouw club financiële ondersteuning kan krijgen vanuit onze landelijke actie.