De omvang van onze impact

De Rotary Foundation is zonder meer één van de beste humanitaire organisaties ter wereld. Veel liefdadigheidsinstellingen, hulporganisaties en NGO’s doen hetzelfde soort werk en het publiek associeert ze automatisch met de doelen waarvoor ze staan. Ik vraag me af hoeveel mensen weten dat Rotary diezelfde doelen steunt – zeven in feite, die we onze focusgebieden noemen.

Als men zuiver water, een goede gezondheidszorg en een duurzame toekomst voor onze planeet wil, zit de Foundation helemaal op dat spoor. Wie een wereld voor ogen heeft waarin vrede, geletterdheid en economische ontplooiing iedereen kansen geven, gelooft ook in de missie van Rotary. Ook wie geeft om de gezondheid van moeders en kinderen, sluit qua visie aan bij het werk dat wij doen.

En we hebben véél werk in uitvoering bij de Foundation. De uitroeiing van polio verandert de wereld, druppel voor druppel. De Vredescentra leiden jonge talenten op om geweld te verminderen en conflicten op te lossen. En via de District en Global Grants verbeteren we de levensomstandigheden van talloze mensen.

De manier waarop we werken, maakt ons ook uniek. We hebben een wereldwijd bereik, met meer dan 48.000 ‘antennes’ in de vorm van Rotary- en Rotaractclubs. We leggen de nadruk op goed beheer van uw fondsen en een efficiënte uitvoering van uw projecten. En we streven altijd naar duurzame oplossingen.

Tijdens het Rotaryjaar 2022-23 kende de Foundation 1.098 Global Grants toe. Als je bedenkt wat één enkele toelage allemaal kan bereiken, begin je een idee te krijgen van de schaal van ons werk en de omvang van onze impact.

Ons district steunde een Global Grant-project dat zich richtte op basisonderwijs en alfabetisering in Malawi, waar we 38 leraren hielpen opleiden die verantwoordelijk zijn voor 4.000 leerlingen. We bouwden ook twee toiletten en installeerden een waterpomp.

Toen Esther en ik de school bezochten, wees een jongetje naar mijn Rotaryspeldje. Hij herkende het van andere Rotariërs die hun speldje droegen tijdens het vrijwilligerswerk. Hij zei: ‘Ik weet dat je me geholpen hebt. Ik zal niet kunnen rondreizen om de anderen die me hielpen te bedanken, dus bedank hen alsjeblieft voor mij.’

Dus: bedankt, Rotary, namens een kind in Malawi wiens toekomst jullie een beetje hoopvoller hebben gemaakt, en namens duizenden anderen die jullie hebben geholpen door de Rotary Foundation te steunen.

Barry Rassin
Voorzitter Rotary Foundation

Deel dit via: