Ga voor jouw ‘conventie-moment’

Sommige Rotarians beleven hun meest memorabele moment op de RI-conventie door de grootsheid van het gebeuren op zich te laten inwerken. Er is een indrukwekkende vlaggenparade (op de conventie van 1996 in Calgary zelfs uitgevoerd door schaatsers), samen met duizenden anderen volg je de plenaire zittingen en in het Huis van Vriendschap hoor je tientallen talen.

Jerry Coughter (Rc Charlotte, North Carolina) woonde al drie conventies bij. Hij wil blijven deelnemen, voor het opbeurende gevoel dat hij krijgt door samen te zijn met duizenden anderen die hun leven in het teken zetten van het motto ‘Service Above Self’.

Anderen ervaren een ‘conventie-moment’ (een moment waarop je de ware reikwijdte van Rotary beseft, en je je bewust wordt van je plek in deze wereldwijde beweging) wanneer ze naar een inspirerende spreker luisteren.

Sommige verhalen en ideeën blijven hen altijd bij en vinden een weerslag in hun inzet voor Rotary. Die visie ligt ook ten grondslag aan het thema van de RI-conventie van 25 tot 29 mei in Singapore: Sharing Hope With the World.

Misschien zal uw conventie-moment in Singapore plaatsvinden wanneer je opnieuw vrienden ontmoet die je op vorige conventies heeft leren kennen. Of, wanneer het je eerste conventie is, wanneer je je realiseert dat de duizenden mensen rondom je potentiële vrienden zijn, met dezelfde motivatie voor service. ‘Op de conventie van 2023 in Melbourne’, zegt Amal El-Sisi (Rc El Tahrir, Egypte), ‘vloog ik in de armen van mensen waarmee ik allen nog maar gemaild had, alsof we broers en zussen waren. Dat is de sfeer op een RI-conventie: alsof het één grote familiebijeenkomst is.’

Deel dit via: