Wat is Rotary toch een geweldige organisatie 

Net terug van de viering van 90 jaar Rotary in Bulgarije waar ik ook veel collega gouverneurs weer heb ontmoet uit Hongarije, Roemenië, Kroatië, Servië, een delegatie uit Turkije, uit Frankrijk en natuurlijk veel leden van Rotaryclub Sofia. Kortom, Rotary is meer dan je eigen club, meer dan je eigen district en meer dan je eigen land, Rotary is internationaal!

En dat maakt dat we veel kunnen bereiken als we de handen in een slaan, als we gezamenlijk de schouders er onder zetten als People of Action, maar ook dat we gezamenlijk geld doneren aan de TRF.

Niet omdat het moet, maar vanuit moreel lidmaatschap.

Omdat we daar veel mee kunnen bereiken, zoals dit voorbeeld:

——

Onderstaande tekst is naar aanleiding van de toekenning van de Global Grant.

Met genoegen kunnen wij namens RC Amsterdam-Nieuwendam en RC Vizianagaram mededelen dat, na de veldbeoordeling in februari 2023, de financiering voor dit plastic recyclingprogramma succesvol is afgerond. Het is een programma voor 5 landen, waaraan 6 districten en 14 clubs bijdragen! 

Het doel is: het plasticprobleem in vissersdorpen aan de oostkust van India helpen oplossen en het milieu sparen. Daarom bouwen we een plastic recycle fabriek met innovatieve machines en starten we een opleiding voor jongeren met een beperking tot plastic recycle operator.

De fabriek zal laagwaardig plastic omzetten in bruikbare planken en tegels voor de bouw. We verwachten dat dit programma een bijdrage zal leveren aan het oplossen van de plasticproblemen in het gebied en we zullen het proces zodanig documenteren dat het geschikt is voor ‘upscale’ via Rotary. We hopen de fabriek begin 2024 te kunnen bouwen en direct te kunnen starten met de educatie- en milieutrainingen.

Wanneer u wilt komen kijken: van harte welkom!

——

Op deze manier maken we als Rotary de wereld een beetje beter en daar mogen we best trots op zijn. Ik wens u veel leesplezier,

 

Bert Meijer
Gouverneur district 1560

Deel dit via: