People of Action

99 winterjassen

Leden van de Rotaryclubs ‘s-Hertogenbosch West en ‘s-Hertogenbosch Oost hebben in de afgelopen weken 99 winterjassen beschikbaar gesteld voor mensen met een kleine beurs.

De jassen zijn vrijdag 20 oktober door Aline Rosenbrand-Biesheuvel (Oost), Françoise Hendriks (Oost) en Anne-Marie van Eeten (West) overhandigd aan de Kleding- en Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch.

Belevingstuin Waterlanden mooier

De bewoners van de woongroep aan de Waterlandlaan hebben een tuin waarin het steeds beter toeven is. Door bemiddeling van Stichting Present Purmerend hebben leden van Rotary Club Purmerend de handen uit de mouwen gestoken om de belevingstuin die daar is, nog mooier en completer te maken.

Bart van Slageren van Rotary Club Purmerend kijkt met veel plezier terug op de tuinklus: ‘We hebben onkruid weggehaald, zijn bezig geweest met worteldoek, schors en stenen en tegels. Mooi werk voor een groep mensen die dat zelf niet kunnen. Een dankbare klus waar we zelf ook een leuke ochtend aan beleefden.’

Gratis woonadvies voor senioren

Inwoners van de gemeente Weert bij Punt Welzijn kunnen terecht voor gratis woonadvies met betrekking tot veilig wonen. De huisbezoeken worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Rotary Club Weert-Land van Horne. 

De meeste mensen zullen, wanneer ze ouder worden, gewoon moeten blijven wonen in hun huidige woning. Door veranderde regelgeving en omstandigheden is een plek in het verzorgingshuis geen vanzelfsprekendheid meer. Daardoor is iedereen zelf verantwoordelijk geworden voor de veiligheid in zijn woning. 

Om een beter beeld te krijgen van hoe zo’n huisbezoek in zijn werk gaat, is er in samenwerking met Rotary Club Weert – Land van Horne, Gemeente Weert en Punt Welzijn een video opgenomen.

Hospi

Platform voor kamerzoekers en hospita’s geholpen door Gooische mentoren

De Rotary en Lionsclubs uit Bussum, Soest en Baarn en Eemland helpen ondernemers met een goed idee dit ‘naar de markt’ te brengen en door te ontwikkelen. Leden van deze serviceclubs zijn werkzaam in vele sectoren en willen in de vorm van een mentor deze kennis, kunde en netwerk beschikbaar stellen aan startende ondernemers. Ondernemers moeten wel een sociaal karakter hebben. Hospi Housing is het meest recente voorbeeld dat door de ervaren Gooische ondernemers wordt begeleid.

Begonnen als studenteninitiatief als oplossing voor het kamertekort, is Hospi Housing inmiddels uitgegroeid tot een snelgroeiende onderneming actief door heel Nederland. Het concept: hospitaverhuur in een nieuw jasje. Hospi Housing helpt mensen bij het tijdelijk verhuren van een kamer in huis en zorgt voor de perfecte match tussen kamerzoeker en hospita.

Met het programma ‘Startup-Mentor’ helpen Rotary en Lions clubs in Baarn, Soest, Bussum en Eemland startende ondernemers in de regio met kennis en kunde om hun onderneming sneller tot bloei te brengen.

Swingend Rotaryconcert in Abcoude

Dat een ontmoeting tussen musici van het Concertgebouworkest en musici uit de Latijns- Amerikaanse wereld tot nieuwe en opwindende muziek kan leiden, werd duidelijk tijdens het benefietconcert op 7 oktober 2023 in de Dorpskerk van Abcoude. Momenten van weemoed, van vreugde en van luchtige verhalen wisselden elkaar af tijdens het door de Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude georganiseerde concert. Musici van het Concertgebouworkest brachten samen met enkele musici uit de wereld van de Latijns-Amerikaanse muziek een veelzijdig en inspirerend muzikaal programma: Van Bachianas naar Bossanova. Er werden werken gespeeld van Villa-Lobos en Ponce, afgewisseld met composities en bewerkingen van de uitvoerende musici. De prachtige stem van Laura Polence maar ook de strijkers, de gitaristen, de fluitist, de saxofonist en de percussionist brachten het publiek in vervoering. Het kon niet anders dan dat de voeten van de aanwezigen door de swingende muziek niet stilgehouden konden worden. Het enthousiaste publiek dankte met een staande ovatie.

Als altijd was de productie te danken aan Michael Gieler, altviolist van het KCO, die met een creatieve aanpak (klassieke) muziek onder een breed publiek brengt. Geïnteresseerd in een impressie van de uitgevoerde muziek?

Victoriewandeling

In 1573 hadden de Spaanse Linies Alkmaar omsingeld, het zag er slecht uit voor de stad. In 2023 weten we hoe het afliep en kennen we de verhalen van de Alkmaarders in de stad. Maar hoe zag de omgeving eruit? Waar lagen de Spanjaarden en wat maakten zij mee? Met die vraag startte Rotaryclub Alkmaar de organisatie van de Victoriewandeling. Een vraag die verrassend veel nieuwe informatie oplevert.

Tijdens de wandeling was al veel te zien, te lezen en te horen. Na afloop kregen alle deelnemers een uniek hardcover boek, waarin nog veel meer staat over de omgeving van Alkmaar in 1573. Inclusief prachtige tekeningen!

De opbrengst van het evenement gaat naar 11 Alkmaarse goede doelen.

Deel dit via: