Vlielandkamp verhuist naar Schiermonnikoog

Na 49 jaar Rotary Vlielandkamp op – hoe kan het anders, het eiland Vlieland – verhuist het kamp in 2023 naar Schiermonnikoog en gaat daar verder onder de naam Rotary Kinderkamp.

Het kamp bezorgt kwetsbare kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of door bijzondere gezinsomstandigheden, een onvergetelijke week op het eiland Schiermonnikoog.

Rotary Kinderkamp

Het tofste vakantiekamp van …misschien wel de héle wereld. Kinderen beleven er de meest toffe, geweldige avonturen. Wat denk je bijvoorbeeld van vliegeren, wadkliederen, kanoën, vlotten en hutten bouwen, varen op de Waddenzee, een circus workshop met eigen optreden, pijl & boogschieten en strandjutten of lasergamen? En vergeet ook de bonte avond, de disco en het kampvuur niet!

Vanaf Lauwersoog begint het avontuur al met een boottocht van ruim drie kwartier over de Waddenzee naar het eiland Schiermonnikoog. De kinderen logeren op een boerderij en slapen daar in ruime slaapkamers (4 tot 8 personen) met stoere stapelbedden van steigerhout. Op het erf is van alles te beleven. Lekker actief op het volleybal- en voetbalveld, chillen op de schommels en in de hangmatten. De kookmoeders serveren het eten in het gezellige dagverblijf, waar alle ruimte is voor spelletjes, knutselen en lekker chillen in de leeshoek. Het is een kamp zonder internet en computerspelletjes. Samen activiteiten ondernemen en aandacht hebben voor elkaar staan voorop!

Twee kampen

Net als op Vlieland, zullen jaarlijks twee kampen voor ieder 40 kinderen worden georganiseerd in het tijdvak eind juli tot half augustus. Gezien de vele voorbereidingen en afstemmingen die de verhuizing met zich meebrengt, zullen we in 2023 om te beginnen eerst één kamp organiseren en wel van zaterdag 29 juli t/m zaterdag 5 augustus.

De kinderen komen uit het hele land en worden aangemeld door een plaatselijke Rotaryclub. Voor de selectie zoeken clubs vaak contact met maatschappelijke instanties in hun omgeving, zoals o.a. Jeugdzorg, Stichting Leergeld, Humanitas, Leger des Heils, voedselbanken en scholen. Een van de clubleden treedt op als contactpersoon, verzorgt de aanmelding en is het aanspreekpunt voor de ouders/verzorgers van de kinderen en voor de organisatie van het Rotary Kinderkamp.

Leden van de club brengen de kinderen van huis naar Lauwersoog, vanwaar de boot naar Schiermonnikoog vertrekt, en halen ze na het kamp weer op. Het kamp is gratis voor de deelnemende kinderen. De kosten worden betaald door de Rotaryclub.

De mogelijkheid om voor dit kamp kinderen via de website aan te melden start vanaf 1 februari 2023. Bij aanmelding dienen alle gegevens van het kind bekend te zijn, zodat men die in een webformulier op onze website kan invullen. Binnen maximaal vier weken na de aanmelding krijgt men bericht of het kind mee kan.

Wijzigingen

Ten opzichte van de voorwaarden bij het voormalige Vlielandkamp, zijn er de volgende belangrijke wijzigingen:

  • De mogelijkheid tot vooraanmelden komt te vervallen;
  • De leeftijdsgrens is van 9 t/m 11 jaar (op 1 augustus 2023) i.p.v. 8 t/m 10 jaar;
  • Het kind moet kunnen fietsen;
  • Het hebben van een zwemdiploma wordt aanbevolen! Er is een limiet aan deelnemers zonder diploma.

Met deze wijzigingen in het achterhoofd kunnen Rotaryclubs dus nu al kinderen gaan zoeken om die op 1 februari 2023 snel te kunnen aanmelden! Niet onbelangrijk, want plaatsing gebeurt in volgorde van aanmeldingen en VOL=VOL.

Rotaryclubs kunnen ieder maximaal 2 kinderen aanmelden. Ze betalen daarvoor €500,- per kind als bijdrage in de kosten. Leden van de clubs brengen zelf de kinderen van huis naar de boot in Lauwersoog en halen ze na het kamp weer op. Voor de selectie van kinderen zoeken clubs vaak contact met maatschappelijke instanties in hun omgeving, zoals o.a. Jeugdzorg, Stichting Leergeld, Humanitas, Leger des Heils, voedselbanken en scholen.

Deel dit via: