Italië

1 of 5

Sri Lanka

2 of 5

Frankrijk

3 of 5

Brazilië

4 of 5

California

5 of 5

Onze wereld

Verenigde Staten

Hoewel Silicon Valley een van ‘s werelds meest welvarende gebieden is, vormen honger- en inkomensongelijkheid een druk op de voedseldistributie-programma’s in het gebied. De afgelopen twee jaar is de Rotary Club van Saratoga, Californië, voortdurend actief geweest in Martha’s Kitchen, een gaarkeuken in San Jose, waar leden één keer per maand eten bereiden. De club coördineerde de aankoop van een gekoelde bakwagen zodat de faciliteit bederfelijke waren en goederen kon inzamelen die waren geschonken door organisaties zoals de Second Harvest of Silicon Valley, een voedselbank die de helft van de kosten van de vrachtwagen dekte. “De gaarkeuken zelf heeft geen uitgebreide opslagmogelijkheden. De vrachtwagen helpt, zodat het eten niet bederft”, zegt Sangita Seshadri, oud-voorzitter

van de club. Met de bijgedrage van $ 3.000 door de Rotary Club van Bangalore West, India, toont het project de kracht van internationale vriendschappen. “Meestal zie je dat ontwikkelde landen geven aan ontwikkelingslanden”, zegt Seshadri. “Er is overal behoefte aan hulp, en als we het over partnerschappen hebben, werkt het van twee kanten.”

0 %
van de Californiërs wordt dagelijks geconfronteerd met voedselonzekerheid

Brazilië

Een jaar nadat enkele van haar leden hadden deelgenomen aan de plaatselijke rally binnen hun gemeente, eigende de Rotary Club van Campo Novo do Parecis zich in een grotere rol toe als aanjager van het evenement. De Travessia do Parecis, gehouden in april, volgde een route van ongeveer 190 kilometer in de west-centrale staat Mato Grosso, waaraan 87 voertuigen en 261 mensen deelnamen. “De omgeving van de rally is vol van natuurlijke schoonheid – spectaculaire watervallen, rivieren met kristalhelder water – en inheemse cultuur”, zegt Adriano Paz, een clublid en organisator die samen met zijn vrouw Heloisa als tweede eindigde. Ongeveer 35 van de 44 leden van de club verzorgende het eten en drinken om de club te helpen om meer dan $ 4.200 in te zamelen.

0 e
Wereldwijde positie van Brazilië van geregistreerde voertuigen

Frankrijk

Al bijna tien jaar zamelt de Rotaract Club of Tours geld in voor een wisselend aantal goede doelen door verkoop van manden met een croissant, een chocolaatje, een theezakje, honing en een verrassing. Tijdens het Rotaryjaar 2021-2022 verkocht de club 852 manden en zamelde daar $ 4.700 mee in voor de Sapeurs-Lipopette Association, een liefdadigheidsinstelling voor brandweerlieden die knuffels en andere cadeau’s geeft aan pediatrische patiënten. De club kreeg de inhoud van de manden gratis van zes sponsors.

De meeste leden van de Rotaract-club hebben zich actief ingezet voor deze actie, en andere clubs in de omgeving, waaronder de Rotary Club van Tours Plumereau, hebben geholpen met de leveringen. “Het is een collectieve inspanning en een prachtig project dat echt impact heeft gehad in onze stad”, zegt Léonore Afif, oud-voorzitter van de club.

0 %
van de Fransen consumeert wekelijks twee of drie croissants

Italië

De Rotaract Club van Fiorenzuola d’Arda heeft samengewerkt met gemeenteambtenaren en de Rotary clubs van Fiorenzuola d’Arda, Cortemaggiore Pallavicino en Piacenza S. Antonino om middelbare scholieren uit te dagen om ecologisch duurzame projecten voor te stellen die het gemeentebestuur zou kunnen uitvoeren. Tientallen studenten van het Mattei Instituut streden om geldprijzen in de ‘(Rotar)Act for Nature’. Rotaractors dienden als mentoren voor het proces, zegt Guido Bosi, de oud-voorzittervan de club. “De eerste plaats, ging naar een project om Lucca Park op te knappen”, zegt Bosi, en hij merkt op dat de juryleden onder de indruk waren van het onderzoek van de studenten die bestaande parkplannen in hun voorstel hadden meegenomen.

0 %
van Italië is bedekt met bossen

Sri Lanka

De Rotaract Club van Colombo vierde haar 52e verjaardag door 52 projecten te voltooien tijdens het Rotary-jaar 2021-22. In maart, om er 10 af te werken,

stapten de Rotaractors in een bus voor een rit van 30 uur.

De liefdadigheidsbus, zoals het tien jaar oude project bekend staat, leverde boeken aan een schoolbibliotheek, verwarmingen aan een opvangcentrum voor dieren, een elektrische oven aan een centrum voor de ontwikkeling van vaardigheden, een rijstkoker aan een woning voor kinderen met een handicap, en maaltijden en andere producten aan huizen voor kinderen en ouderen. De groep hebben plastic recyclingbakken langs een strand geplaatst en bomen aangeplant om erosie te voorkomen en schildpadden te voeden. De initiatieven werden gefinancierd door huidige en voormalige clubleden, families en bedrijven. “We hebben een netwerk ontwikkeld van gulle gevers in plaats van het houden van acties om fondsen te werven, zegt Chedliya Ishak, oud-voorzitter van de club.

0
landen en geografische gebieden hebben Rotaract-clubs

Deel dit via: