Eerste Oekraïne dag op zaterdag 24 februari 2024

Met ingang van 1 januari is Rotary Nederland een Interland Commissie rijker. In navolging van de vele hulpacties die in het hele land voor humanitaire hulp aan Oekraïne en aan Oekraïense vluchtelingen door Rotary clubs zijn georganiseerd, is er nu een Rotary Interland Commissie  Nederland-Oekraïne opgezet om deze lopende acties en nieuwe initiatieven te ondersteunen en te faciliteren.

Deze nieuwe interlandcommissie kan helpen bij het leggen van contacten het delen van kennis tussen zowel individuele rotarians als rotaryclubs in zowel Nederland als Oekraïne.

De commissie zal zich inzetten voor;

  • Het bevorderen van “fellowship” tussen clubs en Rotarians in beide landen.
  • Het informeren over projecten in en voor Oekraïne door middel van een website en nieuwsbrief.
  • Het organiseren van een OEKRAINE DAG voor Rotary clubs en Rotarians in Nederland en voor andere belangstellenden.
  • Hulpvragen en hulpaanbod van Rotary clubs bundelen zodat meer impact gemaakt kan worden. 
    Met name het bundelen van hulpaanvragen en hulpaanbod zal in de eerste periode de meeste aandacht vragen en krijgen.

Zaterdag 24 februari

De eerste Oekraïne dag zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari 2024, deze dag is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Vorig jaar hebben op bijna 70 plekken Rotary clubs in Nederland, Oekraïners een hart onder de riem gestoken met een grote diversiteit aan evenementen waaronder de samenwerking met de vredesbeiaardiers. De interlandcommissie roept alle rotarians op ook dit jaar de dag van de inval met activiteiten te gedenken. 

In Den Haag, Stad van Vrede en Recht zal op 24 februari in samenwerking met tal van andere organisaties, groots worden uitgepakt. Extra interessant voor mensen die zich inzetten voor Oekraïne omdat er volop gelegenheid is elkaar te ontmoeten.

Zet deze datum vast in de agenda, meer details volgen spoedig. Het zal een bijzonder event worden temeer die dag ook het charter tussen de zeven Nederlandse Districten en het Oekraïense district 2232 zal worden getekend.

De Interland Commissie Nederland- Oekraïne is van start gegaan met drie enthousiaste leden, Bauke Boersma, RC Utrecht-West, Joke Jongeling-Rooth, RC Weert en Annet Weijermars-Corver, RC Voorburg.

Vanzelfsprekend is versterking heel erg welkom, aanmelden kan dmv een mail naar  DG2018-2019@rotary-d1570.nl (Bauke Boersma).

Óók versterking voor alleen het organiseren van de evenementen op 24 februari is van harte welkom, aanmelden graag dmv een mail naar aweijermars@gmail.com (Annet Weijermars)

Deel dit via: