People of Action

Blue Monday is een topdag

Blue Monday, naar het schijnt de meest deprimerende dag van het jaar, was dit jaar op 15 januari. Bij meer dan 130 senioren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug stond de datum omcirkeld in hun agenda. Niet om bij de pakken neer te gaan zitten, maar als reminder van het feestje dat Rotary Club Doorn voor ze organiseerde in De Binder.

Het is een jaarlijks terugkomende activiteit van de Rotary Club: “Maar wel een heel leuke”, vertelt Rotarian Adri Risseeuw. ‘Al die blije gezichten, dat doet je wel iets. Uit de hele gemeente nodigen we ouderen uit om hierbij te zijn. Als vervoer een probleem is, dan lossen we dat voor ze op.”

Jongste lid

Rotary Club Voorburg Vliet heeft met trots aangekondigd dat op maandag 8 januari het jongste lid van Nederland is geïnstalleerd onder het voorzitterschap van Carlo Nash.

Het nieuwe lid, Isilde Park (18 jaar) werd officieel verwelkomd tijdens een ceremonie die werd geleid door voorzitter Carlo Nash. Ook Wendy Boog, gouverneur van district 1600, was aanwezig.

Deze toevoeging aan de club markeert een mijlpaal voor Rotary Club Voorburg Vliet en de Nederlandse Rotary-gemeenschap als geheel.

Carlo Nash, voorzitter van Rotary Club Voorburg Vliet, sprak zijn enthousiasme uit over de installatie van dit jonge lid: “Het is een opwindend moment voor onze club om het jongste lid van Nederland te verwelkomen. De jeugdige energie, enthousiasme en toewijding van ons nieuwe lid zijn een verrijking voor onze club en zullen onze doelstellingen voor dienstverlening aan de gemeenschap versterken.”

Het nieuwe lid Isilde zelf gaf aan verheugd te zijn om deel uit te maken van Rotary Club Voorburg Vliet: “Ik ben vereerd om lid te worden van een organisatie met zo’n rijke geschiedenis van service en toewijding aan het helpen van anderen. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verschillende projecten en initiatieven van onze club.”

Solliciteren kun je leren

Voor het eindexamen Nederlands gingen vmbo-tl leerlingen van Regius College Oranjelaan op sollicitatiegesprek voor hun droombaan. Het gesprek werd afgenomen door mensen van Rotary Schagen.

Stormhout hakken voor aanschaffen bomen

Zo’n dertig leden van  Rotary Alphen Woubrugge zijn zaterdag bij elkaar gekomen om openhaardhout te maken voor het goede doel. De gemeente Kaag en Braassem leverde samen met verschillende bedrijven het hout, het gereedschap en de machines.
                                                  
Nadat het stormhout gezaagd en gehakt was, werd het middels een veiling verkocht. Uiteindelijk leverde dit meer dan 2500 euro op, waarmee nieuwe aanplant van bomen in de gemeente Kaag en Braassem wordt gefinancierd.

Rotary Venray helpt aan bibliotheek Speciaal Basisonderwijs Focus

Zondag 29 oktober 2023 organiseerde Rotary Club Venray in Schouwburg Venray wijn- en bierproeverij Pruve & Proate; een jaarlijks terugkerend evenement voor het goede doel. Naast het genieten en kopen van wijnen en bieren konden bezoekers bieden op de vele kavels die middels een veiling worden verkocht. 

Woensdag 10 januari was de uitreiking van de cheque met daarop het bedrag voor SBO Focus. SBO Focus is een school voor kinderen met specifieke leer en/ of gedragsproblemen, waardoor het voor hen (tijdelijk) niet mogelijk is om onderwijs in het reguliere basisonderwijs te volgen. Na een rondleiding door het gebouw was het tijd voor de bekendmaking van het bedrag. Het was aan de leerlingen van de leerlingenraad van SBO Focus om in een gesprek met o.a. de voorzitter van Rotary Venray, Inge van der Borght, middels het in elkaar zetten van een puzzel het bedrag te achterhalen. Het bedrag; € 7.500, – werd bijzonder enthousiast ontvangen. 

Fluitketelcurling Woerdense hype

(foto Sylvia  van Halm)

De fluitketelcurlingsport (uitgevonden in Woerden) trekt elk jaar meer deelnemers. Dit jaar speelden er maar liefst 120 teams met bijna 930 spelers. Op zaterdag 6  januari beleefde de Fluitketelcurling Competitie zijn ontknoping. Twee teams streden, aangemoedigd door hun vele fans, om de felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen 2023-2024.

Na 15 pouleavonden en in totaal 6 speelronden wisten de teams van ‘Curly Woerdy’ en ‘Kannenkijkers’ zich te verzekeren van een plekje in de finale, die JCI Het Groene Hart organiseerde. De finale werd met 3-7, 7-6 en 0-1 (1-2) gewonnen door ‘Kannenkijkers’. Daarmee is de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden en de bijbehorende wisselketeltrofee een heel jaar lang voor team ‘Kannenkijkers’.

De opbrengst van de Fluitketelcurling Competitie van € 7.350,- schenkt JCI Het Groene Hart dit jaar aan het Logeerhuis Bredius in Woerden. In het Logeerhuis kunnen mensen die thuis door een naaste (mantelzorger) verzorgd worden, terecht voor een korte vakantie. De mantelzorger heeft dan even ‘pauze’ om daarna de zorg weer met nieuwe energie te kunnen oppakken.

Deel dit via: