People of Action

Rotary in actie tijdens de 4Daagse

De Rotaryclubs in en rond Nijmegen gaan zich dit jaar nog actiever laten zien tijdens de 4Daagse, het grootste wandelevenement ter wereld. Wij zijn immers People of Action. De clubs organiseren elke dag van de 4Daagse een Rotaryontvangst langs de route en er wordt ook aan gewerkt om de Rotaryschoonmaakactie End Plastic Soup actief te laten worden.

Aan de details van de actie wordt gewerkt door een organisatieteam uit de clubs. Zij roepen alle Rotarians uit binnen- en buitenland op om mee te doen met de actie. Dat kan als wandelaar of als sympathisant. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mail naar 4daagse@rotary.nl. Aansluiten bij de Facebookgroep Rotary en de 4daagse 2023 kan ook.

1700 producten voor Net Niet Genoeg

Rotaryclub Schiedam-de Veste draagt gezinnen in Schiedam die op of onder de armoedegrens leven een warm hart toe. De serviceclub heeft daarom ruim 1700 houdbare producten ingezameld voor de eindejaarsactie ‘Blik op 2023’ en overhandigd aan Stichting Net Niet Genoeg voor de ondersteuning van tweehonderd huishoudens in Schiedam. Het is de derde keer op rij dat de serviceclub deze noodzakelijke actie steunt.

Elise Allart, lid van  Rotaryclub Schiedam-de Veste en projectleider voor deze actie:
Als een van de armste gemeentes van Nederland, is het belangrijk dat wij als Rotaryclub blijvend oog hebben voor de armoede in onze stad. Wij zijn dan ook blij dat we ruim 1700 producten hebben ingezameld samen met buurtbewoners, collega’s, familie en vrienden voor de eindejaarsactie. Stichting Net Niet Genoeg kan hierdoor gezinnen die het hard nodig hebben, een goedgevulde boodschappentas overhandigen.

End Polio Now Tulpen voor Jennifer Jones

24 oktober was het Wereld Polio Dag. In Kopenhagen werd tijdens een speciale bijeenkomst gememoreerd dat Europa 20 jaar poliovrij is. RI President Jennifer Jones was aanwezig, naast vertegenwoordigers van de ambassades in Kopenhagen, de WHO en UNICEF. Cees Smit Sibinga heeft haar een doosje EPN-tulpenbollen gegeven, waar ze zeer blij mee was.

Alle aanwezigen kregen van Rotary Denemarken (4 Districten) en WHO Europa-kantoor een doosje EPN-tulpenbollen aangeboden!

Fotocursus en Foto expositie voor en door Jonge Mensen met Dementie

In 2022 is de carrousel, een reizende tentoonstelling met portretten gefotografeerd door Jonge Mensen met Dementie met veel belangstelling bezocht. Naast een serie foto’s werden er ook panelen tentoongesteld in de regio Amstelland en Meerlanden.

De cursus en tentoonstelling zijn mogelijk gemaakt door de inzet van leden van Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA), de verkoop van Paaseitjes in 2020 en 2021 en daar bovenop tweemaal een bijdrage vanuit Rotary Foundation/Grant.

Wij als projectgroep van de Rotary hebben meer bekendheid willen geven aan bewustwording van en de herkenning van Jonge Mensen met dementie en hun eigen behoefte aan nuttige en leuke dagbesteding. Met deze cursus zijn wij erin geslaagd eigenwaarde, zelfvertrouwen en sociale interactie te verstevigen.

De carrousel heeft geen stations meer maar als u de carrousel nog wilt verwelkomen in uw dorp of stad dan horen wij het graag.

Een andere opbrengst van dit project is een grote koffer met 8 camera’s waar andere groepen veel plezier van kunnen hebben.

Rotary en Innerwheel nemen 350 gasten mee naar Kerstcircus Oss

Rotaryclub Uden, Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein en Innerwheel Uden-Veghel  hebben 350 mensen uitgenodigd voor een voorstelling van het Kerstcircus op 8 januari. Zowel kinderen als volwassenen gaan die middag genieten van een mooie voorstelling vol topartiesten. Dirk Broekhaus, voorzitter van Rotaryclub Uden, is blij dat de actie door gaat, na de annulering van vorig jaar: “Onze gasten zijn mensen uit de regio die wel een leuk uitje verdienen. Een gezellige middag weg naar het circus en de bijbehorende kinderboerderij. En dat alles in gezellige kerstsfeer.” Vermeldenswaardig is ook dat er 60 Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd zijn.

Rotary Alblasserwaard schenkt cadeaukaarten aan Voedselbank

Rotary Alblasserwaard heeft 138 cadeaukaarten van Bol.com overhandigd aan de Voedselbank Giessenlanden-Zederik.

De kaarten worden uitgereikt aan de kinderen van de gezinnen die ondersteuning krijgen van de Voedselbank. De actie komt voort uit een wens in de wensboom van de Rotaryclub. De wensboom, een oranje geschilderde knotwilg, is in 2018 geïntroduceerd door de Rotary Alblasserwaard en heeft op verschillende locaties in de Alblasserwaard gestaan.

Deel dit via: