JobRotary een nieuwe koers met inspirerende doelen

Iedereen verdient een fijne plek om te werken. Een plek die plezier, voldoening, structuur en (financiële) waardering geeft. Alleen, soms heb je een beetje hulp nodig bij het vinden van een nieuwe werkplek. De redenen hiervoor zijn verschillend. Bijvoorbeeld omdat je al wat ouder bent, gedeeltelijk arbeidsongeschikt of als nieuwkomer ons land, cultuur en de taal nog niet goed kent.

JobRotary helpt bij deze zoektocht. Vrijwillig, kosteloos en onafhankelijk. JobRotary bestaat sinds 1999 en heeft ondertussen al meer dan 2500 werkzoekenden succesvol begeleid. Meer dan de helft van alle deelnemers vindt binnen het jaar een nieuwe job. Een mooi voorbeeld van “People in Action”. Maar JobRotary wil aan de hand van een nieuwe voorzitter nog meer bereiken.

Nut en noodzaak van Jobrotary
Midden in coronajaar werd het voorzittersstokje van Wim Gerards overgenomen door Don Thijssen, Rayonmanager arbeidsmarktregio’s Noord- en Midden-Limburg bij UWV en lid van Rotary Land van Horne in Weert. ‘Toen ik de voorzittershamer overnam zaten we nog in onzekere tijden. De gedachte was dat de werkloosheid wel eens tot historische hoogte zou kunnen gaan stijgen. Nu we weten dat deze voorspelingen niet zijn uitgekomen en er zelfs sprake is van een historisch lage werkloosheid komen de vragen over nut en noodzaak van JobRotary regelmatig voorbij. Om maar meteen daarop in te spelen. Ik durf hem aan: juist in deze tijd is de nut en noodzaak van JobRotary groot. JobRotary is juist in tijd van krapte op de arbeidsmarkt van grote waarde. In deze tijd gaat het namelijk niet meer zo zeer om de brief en het CV van de werkzoekende maar is een goed netwerk van essentieel belang. Je moet namelijk een ‘kruiwagen’ hebben om op plekken binnen te komen waar je op het eerste oog niet aan dacht en waar men op het eerste oog niet aan jou dacht.’

De kracht van een sterk netwerk
Don vervolgt; ‘Met ruim 130 JobRotary clubs hebben we natuurlijk een enorm netwerk aan specialisten op het gebied van de arbeidsmarkt. Hiernaast hebben we een landelijk dekkend netwerk waar werkzoekenden en ook werkgevers gebruik van kunnen maken. Als je tegenwoordig kijkt wat de echte succesfactoren van JobRotary zijn, dan zie je dat er een verschuiving is van coaching op het gebied van sollicitatievaardigheden naar gebruik maken van het eigen én andermans netwerk.

Dat netwerk is nu bij uitstek de ‘vocational’ kracht van Rotary. Hier komen veel beroepsgebieden bij elkaar die het netwerk kunnen bieden dat werkgever én werkzoekende nu en in de toekomst nodig heeft.

Daar waar het door de krappe arbeidsmarkt lijkt of de nut en noodzaak van JobRotary wat minder nodig is, is juist het tegenovergestelde waar. Met de huidige arbeidsmarktproblematiek zijn én blijven we van toegevoegde waarde en hoe meer “people in action” we hebben in het netwerk hoe meer we van grote waarde kunnen zijn voor huidige en toekomstige problematieken op de arbeidsmarkt.

Hierbij zijn wij aanvullend en van grote meerwaarde op de dienstverlening van organisaties zoals het UWV. Wij werken belangeloos met een grote persoonlijke betrokkenheid en met ons enorme netwerk en een berg ervaring binnen handbereik.

Daarom gaan we dan ook de kracht van JobRotary vergroten door de organisatie te verbeteren, de bekendheid te vergroten én de ondersteuning en samenwerking optimaliseren. Hierbij vertrouw ik op de kracht van ons landelijke Rotary netwerk en de wil van elke Rotarian om iets voor een ander te betekenen.’

Oproep JobRotary
Om te groeien en de impact van JobRotary te vergroten vragen we Rotary clubs om zich aan te sluiten bij onze organisatie en het verschil te maken voor werkzoekenden. Daarnaast vragen we aan alle Rotarians om mensen die op zoek zijn naar passend werk te wijzen op de mogelijkheden van JobRotary.

Meer informatie over de werkwijze en mogelijkheden zijn te vinden op de website.

Deel dit via: