Nieuwe Rotary Interland Commissie Nederland – Oekraïne

Met ingang van 1 januari is Rotary Nederland een Interland Commissie rijker. In navolging van de vele hulpacties die in het hele land voor humanitaire hulp aan Oekraïne en aan Oekraïense vluchtelingen door Rotary clubs zijn georganiseerd, is er nu een Rotary Interland Commissie Nederland-Oekraïne opgezet om deze lopende acties en nieuwe initiatieven te ondersteunen en te faciliteren.

Deze nieuwe interlandcommissie kan helpen bij het leggen van contacten het delen van kennis tussen zowel individuele Rotarians als Rotaryclubs in zowel Nederland als Oekraïne.

De commissie zal zich inzetten voor:

  • Het bevorderen van “fellowship” tussen clubs en Rotarians in beide landen.
  • Het informeren over projecten in en voor Oekraïne door middel van een website en nieuwsbrief.
  • Het organiseren van een OEKRAINE DAG voor Rotary clubs en Rotarians in Nederland en voor andere belangstellenden.
  • Hulpvragen en hulpaanbod van Rotary clubs bundelen zodat meer impact gemaakt kan worden.

Met name het bundelen van hulpaanvragen en hulpaanbod zal in de eerste periode de meeste aandacht vragen en krijgen.

De eerste Oekraïne dag zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari 2024, deze dag is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel.

Dit is een mooie gelegenheid voor mensen die zich inzetten voor Oekraïne, om elkaar te ontmoeten. Zet deze datum vast in de agenda, meer details volgen spoedig. Het zal een bijzonder event worden temeer  die dag ook het charter tussen de zeven Nederlandse Districten en het Oekraïense district 2232 zal worden getekend.

De Interland Commissie Nederland – Oekraïne is van start gegaan met drie enthousiaste leden, Bauke Boersma, RC Utrecht-West, Joke Jongeling-Rooth, RC Weert en Annet Weijermars-Corver, RC Voorburg.

Vanzelfsprekend is versterking heel erg welkom, aanmelden kan met mail naar  DG2018-2019@rotary-d1570.nl (Bauke Boersma)

Deel dit via: