Maak de Foundation van jou! 

Het nieuwe jaar luidt belofte en hoop in. We nemen ons voor dingen anders aan te pakken. We kunnen méér doen dan alleen hopen op het beste. We kunnen stappen zetten – grote en kleine – om verandering te brengen in elk aspect van ons leven, inclusief Rotary.

Hierbij een suggestie voor een goed voornemen: onthoud dat de Rotary Foundation van jou is. De Foundation is een wereldwijde kracht die ons goede werk in de wereld realiseert. Net als alles wat van jou is, heeft zij zorg en aandacht nodig. Hoe kunnen we dit doen?

Ten eerste: leer de Foundation dit jaar beter kennen. Wist je dat zij in 2023 voor het 15deachtereenvolgende jaar de maximale waardering van vier sterren heeft gekregen van Charity Navigator? Hiermee behoort ze tot de beste liefdadigheidsinstellingen ter wereld. Waarom krijgen we deze eer? Omdat we financieel sterk staan, een groot bereik hebben en zeer effectief omgaan met onze giften: 91 procent van het geld wordt besteed aan programma’s en activiteiten.

Een andere manier om betrokken te zijn bij de Foundation is een gift over te maken, elk jaar opnieuw. We hebben dit jaar een ambitieus fondsenwervingsdoel van 500 miljoen US$ gesteld en ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met uw steun zullen bereiken. Dit jaar reken ik vooral op de Rotarians en Rotaracters die nog geen bijdrage hebben geleverd om hun eerste gift te doen. Je kunt erop vertrouwen dat die een verschil zal maken, of het nu gaat om de uitroeiing van polio, alfabetiseringsinitiatieven, vredeseducatie of een ander gebied waarin we uitblinken.

Probeer in 2024 de Foundation met anderen te delen. De Foundation is te groot om voor onszelf te houden. Vertel erover tijdens je fondsenwervingen en evenementen. Laat het publiek weten dat de Foundation een belangrijke rol speelt in alles wat we doen. Iedereen kan de Foundation steunen, ook mensen die geen lid zijn van Rotary.

Tot slot: onderneem actie. Steek de handen uit de mouwen en maak gebruik van Foundation-fondsen om van de wereld een betere plek te maken. Ga op zoek naar geschikte projecten voor District of Global Grants. En aarzel niet om hierbij de hand uit te steken naar Rotaract!  

Wat je ook onderneemt in 2024, betrek de Foundation bij je plannen. Ik kijk uit naar alle geweldige dingen die we dit jaar zullen verwezenlijken!

Barry Rassin
Voorzitter Rotary Foundation

Deel dit via: