People of Action

Rotaryclub Bunnik aan tafel met ….

Om fondsen te werven voor “VluchtelingenWerk Samenspraak Bunnik” (VWSB  is Rotary club Bunnik het project gestart “Aan tafel met…”. Via de taal – en maatschappelijk coaches van VWSB zijn we in contact gekomen met vluchtelingen uit Oekraïne, Somalië, Jemen, Syrië, Iran, Afghanistan, Iritrea, Jemen, Palestina en Nigeria die nu in Bunnik wonen. Wij hebben hen gevraagd om een familie recept aan ons te geven. Dit recept is vervolgens ‘getest’ tijdens een zogenaamde “Kookavond”. Een Rotary lid bereidde dan thuis de maaltijd en degene die het recept had aangeleverd, mocht komen proeven, samen met zijn/haar familie en de taal – en maatschappelijk coaches van VWSB. Deze kookavonden waren zeer bijzonder en hebben tot vele leuke nieuwe contacten geleid.

Alle recepten zijn inmiddels gebundeld in het kookboek “Aan tafel met…. Het bevat verhalen en familie recepten van vluchtelingen die nu in Bunnik wonen. Inmiddels zijn er meer dan 500 exemplaren van het kookboek verkocht. Er zijn nog kookboeken te koop via rcbunnik@gmail.com.

 

Rotary Hattem-Heerde zorgt voor een “warme winter”

De Sinterklaasviering van Rotaryclub Hattem-Heerde had dit jaar het thema “kringloopeconomie”. Dat bleek niet alleen uit de manier waarop Sinterklaasavond dit jaar onderling op de club werd gevierd met kringloopcadeautjes afkomstig uit je eigen huis, maar elk lid was tevens gevraagd 1 of meerdere goede winterjassen mee te nemen, omdat er veel vraag is naar winterjassen en je daar zo een ander blij mee kan maken.

De oproep was niet aan dovemansoren gericht. Iedereen bracht minstens 1 jas mee naar de club en die werden de volgende dag door een van de leden overhandigd aan Stichting de Cirkel in Heerde. Deze Stichting verstrekt goede, cadeau gekregen kleding aan mensen binnen de gemeente Heerde die zijn doorverwezen; de Gemeente bepaalt of zij in aanmerking komen voor gratis kleding. Dit gebeurt zonder winstoogmerk, met het oog op het helpen van elkaar en met als bijkomend voordeel de recycling van waardevolle grondstoffen.

Ieder jaar blije kinderen met Sinterklaas

De geheel uitverkochte Rotary Raalte 900 jaar puzzel was een groot succes!
Rotary Raalte-Olst-Wijhe zegt terug te kijken op een breed gedragen actie.

‘We zijn ongelooflijk goed gesteund door zowel bedrijven als personen in de regio. De puzzelverkoop actie van dit jaar liep vanaf het eerste moment heel goed’ aldus Célie Journee, de inkomende voorzitter van Rotary Raalte.

Afgelopen zaterdag hebben we weer cadeautjes voor de SKIK actie van dit jaar voor Sallandse Kinderen in de Knel ingepakt. Ze zijn overgedragen aan onze partners in de jeugdhulp die de cadeaus momenteel verspreiden maar de juiste adressen in het werkgebied van Rotary Raalte-Olst-Wijhe en omstreken.

‘Ieder kind een blije Sinterklaas’ is de gedachte achter de acties Sallandse Kinderen in de Knel. Rotary Raalte voert al bijna twee decennia de Sinterklaas cadeau-actie waarbij rond de 400 kinderen in de basis en middelbare schoolleeftijd een cadeau aan huis bezorgd krijgen.

Rotary Youth Exchange in actie voor EndPlasicSoup

Rotary Youth Exchange is een wereldwijd uitwisselingsprogramma dat jaarlijks ongeveer 8.000 kinderen de kans biedt op een exchange-year in het buitenland. Daarom komen ieder jaar van over de hele wereld uitwisselingsstudenten met het Rotary Youth Exchange programma naar Nederland. Ook dit jaar heeft het Nederlandse Rotary multidistrict scholieren ontvangen, en ook dit jaar sponsoren zij weer gedurende hun hele jaar een goed doel: End Plastic Soup!

Om geld op te halen hebben deze jongeren op 17 december jl. een sponsorloop georganiseerd, met daaraan een Twents tintje. In Noordoost-Twente hebben zij een flinke afstand gelopen, waarbij zij per gelopen kilometer flink gesponsord zijn.
Onder het genot van de prachtige klanken van de midwinterhoorn, een oud Twents gebruik, hebben zij de afstand goed afgelegd.

Rotary helpt bij het maken van beroepskeuze

Op donderdag 16 november 2023 heeft de jaarlijkse Beroepenvoorlichting in Schiedam plaatsgevonden.
Het kiezen van een vervolgstudie na je middelbare schoolperiode is niet altijd gemakkelijk, terwijl je vakkenpakketkeuze daarop juist al op tijd moet zijn afgestemd. De leerlingen van het voortgezet hoger onderwijs in Schiedam mogen daarbij gelukkig al enkele decennia een beroep doen op de beroepenvoorlichting die wordt georganiseerd door de twee Schiedamse Rotaryclubs; Rotary Schiedam en Rotary Schiedam de Veste. 

Ruim 50 voorlichters van de Rotaryclubs Schiedam, aangevuld met een aantal externe voorlichters, hebben hun persoonlijke ervaringen en tips over studiekeuze gedeeld met meer dan 400 leerlingen uit klas 4, 5 en 6 van de drie havo / vwo scholen. 

Feestje voor Woerdense mantelzorgers

Ruim vijftig Woerdense mantelzorgers zijn in november getrakteerd op een fijne avond. Ze werden verwend met een viergangendiner op een bijzondere locatie, het mooi versierde restaurant van Napkins aan de Trasmolenlaan.

Het evenement was helemaal gratis voor de deelnemers, die het initiatief bijzonder waardeerden. “Gezellig en ontspannend was het”, zeiden de gasten, die genoten van de maaltijd samen. Organisatoren van het mantelzorgdiner waren Hart voor Woerden, Jiwa Social Club en Rotary Woerden. Muzikanten en een goochelaar zorgden tussen de gangen door voor amusement. 

Deel dit via: